Ukupno pregleda

UKUPNO POSJETA
dishwasher

petak, 10. decembar 2010.

Nemaš Fejs? A bježi kralju!


             
            Status, post, zid... Lajk, komentar... Pe’ – Šes’ ’iljada ’prijatelja’, tona slika. DOBRODOŠLI NA FEJSBUK! Profil, početna, čet na zeleno...tako danima, mjesecima, godinama, da što ne promakne! Nemam ja što srat’ o Fejsbuku kao društvenoj mreži, super je to stvar, za ljude koji ga koliko toliko normalno koriste. Ali me fasciniraju osobe koje imaju potrebu da osvježavaju svoj status svakih pet minuta, kako silni ’prijatelji’ ne biostali uskraćeni za informacije tipa: ’’SEREM, PEGLAM, UČIM, OPET SEREM...’’ 
                Zbog silnih lajkova i komentara (koji obično služe da se tisnete nekom u dupe, ili da skrenete pažnju na sebe osobi prema kojoj imate sexualne nagone i bludne snove), balavice postadoše ribe, zavodnice... Sa 15 godina promijenile 20 momaka, nosom režu oblake, dobrimoj! 

                Sisa-tu je!, Guza-tu je! WC-tu! Blic...hop..............eto slike na fejs! 

                Sve neka im je prosto, pa i ovoj đeci od 15 godina, ali se užasavam osobama koje, nezadovoljne količinom pristiglih lajkova i komentara, počinju sa javljanjem (čitaj: peglanjem) svih redom na čatu... 

Šablon takvih konverzacija obično izgleda ovako:

DEBIL: ’’Ejjjj, ćaoooo :**** <3 <3 <3’’ (Poruka je propraćena poljupcima i znakovima koji prikazuju srce, da bi se postigao željeni efekat)
KORISNIK: (iako već naslućuje o čemu se radi) , kurtoazno odgovara ’’Ćao, ćao’’
DEBIL: ’’A jes’ vidio moju novu sliku??????’’
KORISNIK: (sav smoren, odgovara) ’’Nisam je primijetio, bio sam off do prije’’
DEBIL: ’’Aj plssss, pogledaj......................i lajkuj ako nije problem’’
...
                Uz svu ovu Fejsbuk ’pomamu’, svakako da postoje i oni normalni korisnici, koji ovu društvenu mrežu koriste u pametnije svrhe. Nažalost, dostina čitalaca ovog teksta će se pronaći u prvom dijelu teksta i vjerovatno će pokušati da putem komentara prkose ovom mom opravdanom posprdavanju, ali toplo im poručujem da me zabolje kurac za to.

                Inače, trenutno najpoznatija Fejsbuk laž glasi:
                ’’Ja na FB držim samo poznate’’ (Kako da ne).

                I za kraj, da vam poručim, da Fejsbuk, forumi, kafane i sl. su samo sredstva komunikacije. E sad, na vama je kako ćete se ponašati. 



.

2 коментара: