Ukupno pregleda

UKUPNO POSJETA
dishwasher

četvrtak, 16. decembar 2010.

Intelektualac druže!

 

            Motilica, puškica, listica, bubica... Prva, druga, treća godina, diplomac, intelektualac, kurac! Na papiru intelektualac, u glavi kurac! Čast izuzecima, ali dostina današnjih ’intelektu
alaca’ su sinonimi za telad. 

            Menadžeri, pravnici, ekonomisti, doktori...Svi mašu diplomama ka’ da su Harvard završili. Da ste studirali za špijune ili švercere, itekako bi opravdali to zvanje i tu diplomu. Mada, sa takvom inteligencijom, hmmm, ko zna...

            Ambiciozni, puni sebe, vele: ’’Samo da diplomiram, eto meni posla’’... Aha, odmah tigre, tebe za ministra. Drugi, treći, petii neuspjeli konkurs za posao, dolazi kući, sav sjeban i punih usta sikće ’’Da mi je tata ministar, lako bih ja... Onaj što ga primiše imao debelu vezu’’.
            Ne ide to tako prika. Kakav si ti to ekonomista kad ne znaš što je ekonomija? Pa đe su ti sad bubice i ostala pomagala? Đe ti je to sad kad je vrijeme da postaneš čovjek? Ne kažem ja pobro da nema korupcije, ali kako te nije sramota da mašeš tom diplomom kad svi znamo kako si do nje došao?! Svi znaju koliko is se tiskao profesoru da bi dobio te ocjene koje si dobio... Svi znaju koliko si vremena potrošio izigravajući profesorovog konobara, kojem si, o svom trošku, donosio razna pića... Misliš da njega boli kurac  da li će ti upisati prelaznu ili visoku ocjenu? Za njega su to samo slova, a ti tiskavac koji mu je udovoljavao dok je on sijao pamet iz katedre. Nikoga ne krivi sad, sam si kriv. Jer, svi, pa i profesor znaju kakav si šupak, sa kolikom inteligencijom.

            Zato, jedino što ti preostaje jeste da ponovo izvadiš one skripte i knjige, i da ih u slobodno vrijeme, kojeg imaš na pretek, umjesto na Fejsbuku, provodiš prelazeći materiju... I ne kurči se tom diplomom, skromnost je vrlina, koju nažalost, mali broj ljudi posjeduje.

Нема коментара:

Постави коментар